• A mai vasárnapon esti szentmisét még nem tartunk templomunkban.
  • A Szent Margit templomot továbbra is minden nap nyitva tartjuk 8 és 18 óra között. Napközben a bejárati részt hagyjuk nyitva egyéni imádság, az Oltáriszentség köszöntése, imádása céljából. Ugyanitt elhelyezzük a megvásárolható újságokat, hitéleti kiadványokat, melyek árát az ott lévő perselybe kérjük helyezni.
  • Az MKPK május 1-jei közleménye értelmében a még mindig fennálló veszélyhelyzetre való tekintettel visszavonásig továbbra is érvényes a rendelkezés, miszerint a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól a híveknek felmentésük van, ameddig a rendkívüli helyzet tart.
  • Udvardy György érsek úr május 4-én kelt rendelkezéseit alapul véve templomunkban a hétköznapi és vasárnapi szentmisék ismét nyilvánosak. Május 16-án, szombaton, este 7 órakor vasárnapra érvényes előesti szentmise lesz. Vasárnap pedig immár a szokott időpontokban: reggel 8 órakor, délelőtt 10 órakor és este 7 órakor várjuk a híveket. Az idősek védelmében az az érseki döntés született, hogy a 65 év feletti testvéreink egyelőre ne vegyenek részt nyilvános szentmiséken. Számukra továbbra is ajánljuk a különféle csatornákon közvetített szentmisékbe való imádságos bekapcsolódást. (A bazilikából minden nap közvetítenek szentmisét az érsekség honlapján.)
  • Fontos, hogy a templomtérben betartsuk az érvényben lévő hatósági egészségügyi előírásokat, a személyek közötti minimum 1,5 méteres távolságot megtartva! Egy padban 2 ember üljön a padsor két szélén, a mögöttük lévő padban pedig középen egy ember. A templom zárt terében végzett szentmiséken (a pap és a kántor kivételével) az orr és a száj eltakarása mindenkinek kötelező! A szentáldozáshoz a kellő távolságot megtartva jöjjünk, és továbbra is csak a kézbe történő áldozás lehetséges.